Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S02E09 - Przekąska w przestworzach

28.11. 12:00
Nat Geo People
30 minuta

Spróbujemy, jak smakuje kempingowy przysmak. Zobaczymy też, jak produkowane są bułki do hamburgerów i czipsy z prażonej kukurydzy.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
Dostupno za 3 dana
S02E01

Kanapki i wino

26.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Kanapki i wino

Przyjrzyjmy się, jak przebiega produkcja pół miliona muffinów z jajkiem, na czym polega praca zawodowego oczyszczacza ostryg i jak powstaje najsłynniejsze w USA koszerne wino.

Dostupno za 3 dana
S02E02

Kalifornijskie tamale

26.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Kalifornijskie tamale

Poznajmy niezwykłą historię imperium sosu chili i tajemnice cudownego soku z granatów POM Wonderful. Przyjrzyjmy się też, jak powstają popularne meksykańskie tamale z wieprzowiną.

Dostupno za 4 dana
S02E03

Cytryny i kosmiczne jedzenie

27.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Cytryny i kosmiczne jedzenie

Wizyta w głównej siedzibie firmy Sunkist produkującej słynne napoje bezalkoholowe. Zobaczymy też, jak powstaje jedzenie dla astronautów i poznamy smak ciasta z pekanami z Teksasu.

Dostupno za 4 dana
S02E04

Bekonowe napoje

27.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Bekonowe napoje

Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest solony, wędzony i krojony na perfekcyjne kawałki.

Dostupno za 4 dana
S02E05

Lody i ciastka

27.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Lody i ciastka

Przyjrzyjmy się, jak armia pracowników sprzedaje lody Cold Stone i jak pięciu braci z Wietnamu radzi sobie z francuskimi wypiekami. A w Seattle zamówimy ciastka z krabem.

Dostupno za 4 dana
S02E06

Teksańskie specjały

27.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Teksańskie specjały

Przyjrzymy się, jak przebiega produkcja przysmaków z Teksasu, takich jak legendarne cukierki Chick-O-Stick i napój energetyczny, który potrafi zwalić człowieka z nóg.

Dostupno za 5 dana
S02E07

Burgery, krakersy i mandarynki

28.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Burgery, krakersy i mandarynki

Odwiedzamy fabrykę w Ohio, w której góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do charakterystycznych minikanapek sprzedawanych w sieci restauracji White Castle.

S02E08

Parmezanowy kurczak

16.11. 06:00, Nat Geo People, 30 minuta

Parmezanowy kurczak

Przyjrzyjmy się, jak powstają legendarne drażetki PEZ w charakterystycznych opakowaniach i jak przebiega produkcja chrupiących serowych minigofrów.

S02E09

Przekąska w przestworzach

16.11. 06:30, Nat Geo People, 30 minuta

Przekąska w przestworzach

Spróbujemy, jak smakuje kempingowy przysmak. Zobaczymy też, jak produkowane są bułki do hamburgerów i czipsy z prażonej kukurydzy.

Dostupno za 8 sati
S02E10

Whisky i cola

23.11. 06:00, Nat Geo People, 30 minuta

Whisky i cola

Autorzy programu odwiedzają destylarnię w Tennessee, w której powstaje słynna whiskey. Ponadto w programie zobaczymy, jak zakłady Coca-Coli świętują rocznicę powstania charakterystycznej butelki.

Dostupno za 9 sati
S02E11

Kawa i zupa z małży

23.11. 06:30, Nat Geo People, 30 minuta

Kawa i zupa z małży

W dzisiejszym odcinku twórcy serii przedstawiają kulisy produkcji kulinarnych skarbów Nowej Anglii. Ekipa programu odwiedzi założoną w 1950 roku palarnię kawy, która zaopatruje Dunkin' Donuts.

Dostupno za 6 dana
S02E12

Pyszny milion

29.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszny milion

Wizyta w fabryce w Dakocie Południowej, w której codziennie z taśmy produkcyjnej zjeżdża milion małych serków. Dowiemy się też, kim jest mężczyzna z opakowań zupy z soczewicy Soupman.

Dostupno za 6 dana
S02E13

Pomidory na Florydzie

29.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pomidory na Florydzie

Widzowie zobaczą zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek. Przyjrzą się pracy na jednej z farm na Florydzie. Każdego dnia zbiera się tam prawie dwa tysiące ton zielonych pomidorów.

Dostupno za 6 dana
S02E15

Filety z ryby i corn dogi

29.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Filety z ryby i corn dogi

Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki poznamy sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych.

Slične emisije

15 na żywo / 22.11.2024, 15:00
III Rzesza (S1E4): Wrogi sojusz

O emisiji

Poljski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia