Fabryki smaku

Fabryki smaku

S02E15 - Góra fasolek

19.4. 04:00
National Geographic
25 minut

Tym razem autorzy programu pokazują, jak powstają pierogi kornwalijskie, koreańskie pierożki. Ponadto widzowie dowiedzą się, jakim składnikom swój smak zawdzięczają słodkie fasolki Jelly Belly.

Więcej informacji
Dostępne za 1 dzień
S02E05

Plan "Naan"

4.5. 03:45, National Geographic, 30 minut

Plan "Naan"

Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.

Dostępne za 1 dzień
S02E06

Musztarda po obiedzie

4.5. 04:15, National Geographic, 15 minut

Musztarda po obiedzie

W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.

Dostępne za 4 dni
S02E07

Czary-curry

7.5. 03:36, National Geographic, 30 minut

Czary-curry

Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.

Dostępne za 4 dni
S02E08

W pomidorowym sosie

7.5. 04:06, National Geographic, 18 minut

W pomidorowym sosie

W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.

Dostępne za 5 dni
S02E09

Podwójny smak

8.5. 03:36, National Geographic, 30 minut

Podwójny smak

Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.

Dostępne za 5 dni
S02E10

Słodkie słówka

8.5. 04:06, National Geographic, 18 minut

Słodkie słówka

Tym razem widzowie przyjrzą się procesowi produkcyjnemu cukierków miętowych oraz słodkich serduszek oprószonych cukrem. Ponadto dowiemy się, jak powstaje owocowy sos chutney.

Dostępne za 6 dni
S02E11

Kolorowa słodycz

9.5. 03:36, National Geographic, 30 minut

Kolorowa słodycz

Tym razem dowiemy się, jakiemu procesowi zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, ponadto przekonamy się, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy. Na zakończenie autorzy programu pokażą, co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły.

Dostępne za 6 dni
S02E12

Zupa w trymiga!

9.5. 04:06, National Geographic, 18 minut

Zupa w trymiga!

Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.

O audycji

Angielski, Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.