Fabryki smaku

Fabryki smaku

S02E09 - Podwójny smak

8.5. 03:36
National Geographic
30 minuta

Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.

Dodatne informacije
S02E17

Indyjska przekąska

14.5. 03:36, National Geographic, 30 minuta

Indyjska przekąska

Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu odkrywają kulisy powstawania popularnych przekąsek. Dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka.

S02E18

Jak się smaży bez patelni?

14.5. 04:06, National Geographic, 18 minuta

Jak się smaży bez patelni?

Tym razem odkryjemy jak powstaje burrito, jakim składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią desery.

S02E19

Smak chleba

15.5. 03:36, National Geographic, 30 minuta

Smak chleba

Kolejne etapy powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem twórcy rozłożą na czynniki pierwsze chleb żytni, a także powszechnie stosowany w Azji dresing imbirowo-marchwiowy.

S02E20

Tęczowe słodkości

15.5. 04:06, National Geographic, 18 minuta

Tęczowe słodkości

Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.

S02E21

Baza dla bezy

16.5. 03:36, National Geographic, 30 minuta

Baza dla bezy

Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.

S02E22

Jak mus to hummus

16.5. 04:06, National Geographic, 18 minuta

Jak mus to hummus

Kolejny odcinek programu ukazującego etapy produkcji popularnych produktów żywnościowych. Tym razem autorzy śledzą powstawanie słynnej napoleonki, kremowego hummusu oraz słodkiej krówki z solą.

S02E23

Baba ghannoush - na już!

17.5. 03:36, National Geographic, 30 minuta

Baba ghannoush - na już!

Propozycja dla dociekliwych. Widzowie poznają kulisy powstawania popularnych dań od poszczególnych składników do gotowego produktu. Tym razem autorzy program biorą na warsztat: dip z oberżyny, sos do sałaty, ciastka z czekoladą oraz ciasto jabłkowe.

S02E24

Szarlotka w płynie

17.5. 04:06, National Geographic, 18 minuta

Szarlotka w płynie

Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.

S02E25

Domek Świętego Mikołaja

18.5. 03:36, National Geographic, 30 minuta

Domek Świętego Mikołaja

Tym razem w programie kulisy procesu produkcji świątecznych przysmaków. Twórcy programu sprawdzą, jak powstaje keks, czekoladowy mikołaj, napój świąteczny oraz domki z piernika.

S02E26

Świąteczne menu

18.5. 04:06, National Geographic, 18 minuta

Świąteczne menu

Kolejny odcinek poświęcony przysmakom, które trafiają na nasze stoły w czasie świąt. Tym razem autorzy programu przyjrzą się procesom produkcyjnym, jakie towarzyszom wyrobowi lasek cukrowych.

Slične emisije

Air Force One
Głośne hity: Powrót do przyszłości 2
Miasto duchów
Mam talent Ameryka - All Stars (S1E5): Mam talent Ameryka - All Stars (5)

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.