Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E07 - Wegańskie słodkości

29.6. 04:00
National Geographic
30 minutes

Przyjrzyjmy się, jak powstaje owocowa skórka, serowe przekąski z zsiadłego mleka i meksykański sos guacamole.

More information
S01E17

Słodko-gorzki

13.7. 06:00, Nat Geo People, 30 minutes

Słodko-gorzki

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kukurydzianych batoników z czekoladą, sushi i słynnych owocowych żelków Goodies.

S01E18

Gotowi na galaretkę

11.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

S01E19

Kanapkowy koszmar

9.7. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Kanapkowy koszmar

Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę. Bułki się przypalają, zamówione mięso nie dociera, a pomidory okazują się niedojrzałe.

S01E20

Wypieki na Dzień Matki

9.7. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Wypieki na Dzień Matki

W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.

S01E21

Orzech do zgryzienia

12.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Orzech do zgryzienia

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

S01E22

Skuś się na miso

12.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Skuś się na miso

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

S01E23

Marynaty i inne sztuczki

12.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Marynaty i inne sztuczki

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

Available in 1 day
S01E24

Pomidorowa pasja

15.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

Available in 1 day
S01E25

Szarlotki i babeczki

15.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

Available in 1 day
S01E26

Pikantna przyjemność

15.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Similar shows

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Brytyjskie fabryki 2

About show

English, Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.