Fabryki smaku

Fabryki smaku

S06E05 - Miłość

17.7. 04:00
National Geographic
30 minuta

Tym razem twórcy programu opowiadają o afrodyzjakach. Należą do nich marynowane szparagi oraz słodycze, które wytwarza francuska firma o wiekowej tradycji - dostarczała je samemu Ludwikowi XIV.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S06E01

Smaczna zabawa

13.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Smaczna zabawa

W tym odcinku twórcy programu zaserwują menu doskonałe na imprezę w plenerze. Na początku odkryją przepis na pizzę i skrzydełka z dodatkiem czekolady. Spróbują też wyjątkowego sosu chilli.

S06E02

Halloween

13.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Halloween

W halloweenowym odcinku filmowcy odwiedzą nawiedzoną fabrykę w Chicago i zakłady produkcyjne firmy Melville Candy, gdzie każdego dnia powstaje 40 tys. lizaków. Pokażą niezwykłe wyroby pewnych sióstr.

S06E03

Zgrillowani

16.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Zgrillowani

Czas rozpalić grill i rozpocząć nowy odcinek programu. A w nim m.in. sosy firmy Cattle BoyZ, łączące smaki słodki i pikantny. Jedna partia tego produktu wystarczy na wypełnienie aż 4 tys. butelek.

S06E04

Kanadyjskie rarytasy

16.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Kanadyjskie rarytasy

Tarty maślane od wieków należą do ulubionych deserów Kanadyjczyków. Pewna firma z Kolumbii Brytyjskiej produkuje bezglutenową odmianę przysmaku. Furorę robią też lody firmy Belly Ice Cream Company.

Dostupno za 15 sati
S06E05

Miłość

17.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Miłość

Tym razem twórcy programu opowiadają o afrodyzjakach. Należą do nich marynowane szparagi oraz słodycze, które wytwarza francuska firma o wiekowej tradycji - dostarczała je samemu Ludwikowi XIV.

Dostupno za 15 sati
S06E06

Przysmaki Pani Zimy

17.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Przysmaki Pani Zimy

Na początek twórcy programu opowiedzą o bożonarodzeniowych babkach, które w trakcie pieczenia wyrastają tak wysoko, że ich producenci wieszają je do góry nogami, by nie utraciły swojego kształtu.

Dostupno za 1 dan
S06E07

Święto Dziękczynienia

18.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Święto Dziękczynienia

Z okazji Święta Dziękczynienia twórcy programu odkrywają sekrety produkcji przysmaków związanych z tym wyjątkowym dniem. Odwiedzą fabrykę, w której przygotowuje się tradycyjne ciasteczka.

Dostupno za 1 dan
S06E08

Ale Meksyk!

18.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Ale Meksyk!

Tym razem widzowie zobaczą, jak z pomocą nowoczesnych technologi i meksykańskiej tradycji wyprodukować czternaście tysięcy tamali. Twórcy programu opowiedzą też o genialnie zaprojektowanej butelce.

Dostupno za 2 dana
S06E09

Wieczór filmowy

19.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Wieczór filmowy

Tym razem przekąski stworzone z myślą o wyprawie do kina. Na początek fabryka Nestlé w Toronto, gdzie od lat 40. powstają czekoladowe pastylki. Każdego dnia z taśmy schodzi tam 14 mln tych smakołyków.

Dostupno za 2 dana
S06E10

Urodziny

19.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Urodziny

Ekipa filmowa odwiedzi miejsce, gdzie produkuje się lody o smaku tortu. Kamery zajrzą też do fabryki, w której każdego dnia powstaje dwieście osiemdziesiąt tysięcy jadalnych, waflowych miseczek.

Dostupno za 3 dana
S06E11

Walentynki

20.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Walentynki

Tym razem twórcy programu zapraszają na walentynkowe przysmaki dla zakochanych. Na początek ekipa uda się do Ontario, gdzie z winogron z odmiany riesling wytwarza się 20 tys. butelek wina musującego.

Dostupno za 3 dana
S06E12

Wielkanoc

20.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Wielkanoc

Sekrety produkcji wielkanocnych przysmaków. Na początek lizaki w kształcie marchewki oraz jajka niespodzianki z belgijskiej czekolady. Kamery odwiedzą też fabrykę produkującą kultowe słodycze.

Slične emisije

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Brytyjskie fabryki 2

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.