Fabryki smaku

Fabryki smaku

S06E09 - Wieczór filmowy

19.7. 04:00
National Geographic
30 minuta

Tym razem przekąski stworzone z myślą o wyprawie do kina. Na początek fabryka Nestlé w Toronto, gdzie od lat 40. powstają czekoladowe pastylki. Każdego dnia z taśmy schodzi tam 14 mln tych smakołyków.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S01E17

Słodko-gorzki

13.7. 06:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodko-gorzki

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kukurydzianych batoników z czekoladą, sushi i słynnych owocowych żelków Goodies.

S01E18

Gotowi na galaretkę

11.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

Dostupno za 3 dana
S01E19

Kanapkowy koszmar

20.7. 06:00, Nat Geo People, 30 minuta

Kanapkowy koszmar

Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę. Bułki się przypalają, zamówione mięso nie dociera, a pomidory okazują się niedojrzałe.

Dostupno za 3 dana
S01E20

Wypieki na Dzień Matki

20.7. 06:30, Nat Geo People, 30 minuta

Wypieki na Dzień Matki

W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.

S01E21

Orzech do zgryzienia

12.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Orzech do zgryzienia

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

S01E22

Skuś się na miso

12.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Skuś się na miso

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

S01E23

Marynaty i inne sztuczki

12.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Marynaty i inne sztuczki

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

S01E24

Pomidorowa pasja

15.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

S01E25

Szarlotki i babeczki

15.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

S01E26

Pikantna przyjemność

15.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Slične emisije

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Brytyjskie fabryki 2

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.