Światowa historia chleba
S01E01 - Zaczyn z San Francisco
25.8. 12:00
National Geographic
60 minuta
Amerykanie sięgają głównie po paczkowany chleb tostowy, produkty na zakwasie to rzadkość. W rejonie Zatoki San Francisco grupa pasjonatów utrzymuje się z pieczenia chleba. Borykają się z problemami.
Dodatne informacijeEpizode
Season 1
Dostupno za 4 dana
S01E03
Ramadanowe wypieki z Turcji
1.9. 12:00, National Geographic,
60 minuta
Ramadanowe wypieki z Turcji
Turcy mieszkają na terenach, gdzie już tysiące lat temu uprawiano zboże. Ich uwielbianym wypiekiem jest simit. Kolejny przysmak to pide - jedzony z okazji ramadanu symbol współczucia i szczodrości.
Slične emisije
O emisiji
Engleski,
Poljski
Opowieść o tym, jak w różnych kulturach wygląda podstawa diety, czyli pieczywo. W poszczególnych wypiekach odbijają się historia, geografia czy tradycje danego kraju.