Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E12 - Jak po maśle

5.10. 04:00
National Geographic
30 minuta

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, babki piaskowej oraz sosów do gotowania kurczaka.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S01E01

Cała masa lukrecji

27.9. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Cała masa lukrecji

Widzowie zobaczą , jak przebiega proces produkcyjny cukierków z czerwoną lukrecją, tłustego majonezu, ostrego sosu sriracha oraz tureckich placków börek.

S01E02

Azja w Kanadzie

28.9. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Azja w Kanadzie

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji słodkich wiśniowych ciągutek, makaronu rurek i serniczków z żurawiną.

S01E03

Słodki jak miód

28.9. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Słodki jak miód

Widzowie zobaczą, jak powstaje miód. Dowiedzą się także, jak przebiega proces wypieku chleba z pełnoziarnistej mąki pszenicznej i pysznych ciasteczek w kształcie szachownicy.

Dostupno za 2 dana
S01E04

Tęczowe słoneczniki

1.10. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Tęczowe słoneczniki

Kamery śledzą, jak na półki sklepowe trafiają następujące produkty: pyszne tęczowe cukierki, ocet ryżowy i wyśmienite karmelki.

Dostupno za 2 dana
S01E05

Makaronowy zawrót głowy

1.10. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Makaronowy zawrót głowy

Widzowie zobaczą, jak powstają pożywne cannelloni, makaron ryżowy, a także jak piękne pomarańczowe dynie piżmowe zamieniają się w puree.

Dostupno za 3 dana
S01E06

Złoto w płynie

2.10. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Złoto w płynie

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcyjny prażonej kukurydzy z masłem toffi almond roca i jak powstaje słynny syrop klonowy.

Dostupno za 3 dana
S01E07

Wegańskie słodkości

2.10. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Wegańskie słodkości

Przyjrzyjmy się, jak powstaje owocowa skórka, serowe przekąski z zsiadłego mleka i meksykański sos guacamole.

Dostupno za 4 dana
S01E08

Odyseja smaku

3.10. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Odyseja smaku

Wizyta w fabryce, gdzie ziarna kakaowca są łączone z imbirem, limonką i kokosem, by powstały trufle. Następnie zobaczymy maszynę wytwarzającą ponad 10 tysięcy ekologicznych kapsułek z kawą na godzinę.

Dostupno za 4 dana
S01E09

Dania z ikrą

3.10. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Dania z ikrą

Przyjrzyjmy się, jak jeden jesiotr jest w stanie wyprodukować miskę kawioru o wartości 12 000 dolarów. Dowiemy się też, jak powstają legendarne czekoladowe trufle z winem.

Dostupno za 5 dana
S01E10

Nieoczywiste połączenie

4.10. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Nieoczywiste połączenie

Tym razem dowiemy się, jak przebiega produkcja legendarnych przekąsek z serem i masłem orzechowym i jak podczas jednej zmiany w fabryce można wyprodukować 1,5 miliona pierogów z jagodami.

Dostupno za 5 dana
S01E11

Poczuj miętę do lukrecji

4.10. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Poczuj miętę do lukrecji

Widzowie zobaczą, w jaki sposób błąd przyczynił się do popularności miękkich cukierków "Australian style", a także jak powstają chipsy z bananów.

Dostupno za 6 dana
S01E12

Jak po maśle

5.10. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Jak po maśle

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, babki piaskowej oraz sosów do gotowania kurczaka.

Dostupno za 6 dana
S01E13

Płatki i czekoladki

5.10. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Płatki i czekoladki

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji słynnych, ekologicznych płatków śniadaniowych, pysznych malinowych słodyczy, a także chipsów o smaku bajgli.

Slične emisije

Prosto z fabryki
Neandertalska apokalipsa

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.