Fabryki smaku
S04E22 - Festiwal food trucków
Specjaliści od tacos będą musieli nakarmić tysiąc gości festiwalu. Pierwsze niepowodzenia odbierają pewność siebie kucharzom. Z kolei cukiernicy z Toronto przyjmują zlecenie z klubu golfowego.
Więcej informacjiOdcinki
Złote sztabki
Złote sztabki
Kamera podgląda, jak powstają nasze ulubione przysmaki. W odcinku o syropie klonowym i chipsach z polenty.
Wstrząśnięte, niezmieszane
Wstrząśnięte, niezmieszane
Dowiemy się, jak powstają gotowe zestawy do robienia smoothies, czekoladowe batoniki z solonymi migdałami oraz nietopiący się ser.
Wirujące brokuły
Wirujące brokuły
Przyjrzymy się produkcji lodów z kruchymi ciasteczkami, pianek prawoślazowych i surówki z brokułów.
Cynamonowy raj
Cynamonowy raj
Przyjrzyjmy się jak powstają nasze ulubione przysmaki, napoje gazowane oraz płatki śniadaniowe. Ponadto, dowiemy się jak powstał przepis na wegański majonez.
Makaron na rauszu
Makaron na rauszu
Zobaczymy w jaki sposób dwoje braci stworzyło organiczną wersję palucha serowego oraz w jaki sposób dodatek wódki pomaga wydobyć smak sosu pomidorowego z aromatem bekonu.
Światła, kamera, popcorn
Światła, kamera, popcorn
Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się również, jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce.
Tofu na nowo
Tofu na nowo
Kulisy produkcji trójczekoladowego sernika i chrupiących frytek ze słodkich ziemniaków. Ponadto historia wypieku krakersów w kształcie różnych zwierzątek. Na koniec tofu w nowym wydaniu. Z dania bez wyrazu stanie się słodko-pikantnym rarytasem.
Wymarzone naleśniki
Wymarzone naleśniki
Wizyta w fabryce, która codziennie produkuje aż 70 milionów wyśmienitych czekoladek. W programie także kulisy powstawania crepini, które stanowią połączenie francuskich naleśników z blinami.
Gra w zielone
Gra w zielone
Tym razem wszystko o produkcji pakowanych naleśników i chipsów warzywnych.
Góra smakołyków
Góra smakołyków
Proces przetwarzania składników w produkt spożywczy jest fascynujący. Tym razem widzowie przekonają się, jak powstają sosy do makaronu i ciastka z masłem orzechowym.
Wszystkie warstwy tajemnicy
Wszystkie warstwy tajemnicy
Reporterzy odwiedzają nowoczesną fabrykę, w której produkuje się 1,5 miliarda czekoladowych trufli rocznie. Pokazują, jak powstają bezglutenowe muffiny. Zdradzają tajemnicę chrupek serowych.
Znikające ciastka
Znikające ciastka
Widzowie zobaczą, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. Tym razem prześledzą proces powstawania słodkiej herbaty czai, kokosów i kakao.
Słodkie świnki
Słodkie świnki
Co 12 godzin produkowane są blisko 82 tysiące litrów lodów z czekoladą oraz ciasteczkami. Zobaczymy jak to wygląda. W programie również o produkcji czekoladek Truffle Pig w kształcie świnek.
Mali smakosze
Mali smakosze
Firma przygotowująca posiłki dla dzieci musi nie tylko przestrzegać rygorystycznych przepisów, a także trafić w gust maluchów. Jej pracownicy ratują sytuację, gdy zupa jest zbyt mocno doprawiona.
Festiwal food trucków
Festiwal food trucków
Specjaliści od tacos będą musieli nakarmić tysiąc gości festiwalu. Pierwsze niepowodzenia odbierają pewność siebie kucharzom. Z kolei cukiernicy z Toronto przyjmują zlecenie z klubu golfowego.
Elvis na weselu
Elvis na weselu
Cukiernicy z Las Vegas mają tylko noc, aby zrealizować zamówienie wymagające ogromnych nakładów pracy. Muszą przygotować ciasta na przyjęcie weselne, w tym trzypoziomowy tort ku czci Elvisa.
Podobne audycje
O audycji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.