Fabryki smaku

Fabryki smaku

S04E03 - Wstrząśnięte, niezmieszane

25.10. 04:30
National Geographic
30 minut

Dowiemy się, jak powstają gotowe zestawy do robienia smoothies, czekoladowe batoniki z solonymi migdałami oraz nietopiący się ser.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 3 dni
S04E01

Ciasto niespodzianka

24.10. 04:30, National Geographic, 30 minut

Ciasto niespodzianka

Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.

Dostępne za 4 dni
S04E02

Złote sztabki

25.10. 04:00, National Geographic, 30 minut

Złote sztabki

Kamera podgląda, jak powstają nasze ulubione przysmaki. W odcinku o syropie klonowym i chipsach z polenty.

Dostępne za 4 dni
S04E03

Wstrząśnięte, niezmieszane

25.10. 04:30, National Geographic, 30 minut

Wstrząśnięte, niezmieszane

Dowiemy się, jak powstają gotowe zestawy do robienia smoothies, czekoladowe batoniki z solonymi migdałami oraz nietopiący się ser.

Dostępne za 5 dni
S04E04

Wirujące brokuły

26.10. 04:00, National Geographic, 30 minut

Wirujące brokuły

Przyjrzymy się produkcji lodów z kruchymi ciasteczkami, pianek prawoślazowych i surówki z brokułów.

Dostępne za 5 dni
S04E05

Cynamonowy raj

26.10. 04:30, National Geographic, 30 minut

Cynamonowy raj

Przyjrzyjmy się jak powstają nasze ulubione przysmaki, napoje gazowane oraz płatki śniadaniowe. Ponadto, dowiemy się jak powstał przepis na wegański majonez.

S04E15

Naindyczone tofu

14.10. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Naindyczone tofu

Indyk z tofu to wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. W programie też historia przyjaciół, którzy stworzyli zdrowe batony. Ponadto wizyta w fabryce produkującej znany napój dla dzieci.

S04E16

Śniadaniowa uczta

14.10. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Śniadaniowa uczta

Widzowie prześledzą proces powstawania różnych produktów spożywczy takich jak chrupiące batony i ciasto Red Velvet.

S04E17

Impreza z pieprzykiem

14.10. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Impreza z pieprzykiem

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają ostra kawa z Montrealu i prażone orzechy.

S04E19

Argentyńska miłość

15.10. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Argentyńska miłość

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji pikantnego sosu argentyńskiego i błyskawicznego pad thai.

S04E20

Skok w sok

15.10. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Skok w sok

Wizyta w miejscach, w których powstają ulubione przysmaki. W odcinku wszystko o pizzy "zrób to sam" i świeżym soku pomarańczowym.

S04E24

Pokarm dla umysłu

15.10. 04:00, National Geographic, 30 minut

Pokarm dla umysłu

Harward organizuje przyjęcie. Załoga z Cape Cod ma zapewnić ryby na tę uroczystość. Z powodu złej pogody połów się nie udaje. Impreza zacznie się za kilka godzin, a kucharze nie wiedzą, co podadzą.

S04E25

Awaria chłodzenia

15.10. 04:30, National Geographic, 30 minut

Awaria chłodzenia

Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Krewetki są zamrażane już na pokładzie. Firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych.

S04E26

Cukierniczy oddział specjalny

16.10. 04:00, National Geographic, 30 minut

Cukierniczy oddział specjalny

Cukiernicy mają zaledwie sześć godzin na upieczenie 440 tortów dla Air Force Academy w Colorado Springs. Wyzwaniem jest również przygotowanie posiłków dla pasażerów historycznej kolei.

O audycji

Angielski, Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.