Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E25 - Szarlotki i babeczki

9.11. 04:30
National Geographic
30 minutes

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

More information
S04E06

Makaron na rauszu

29.10. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Makaron na rauszu

Zobaczymy w jaki sposób dwoje braci stworzyło organiczną wersję palucha serowego oraz w jaki sposób dodatek wódki pomaga wydobyć smak sosu pomidorowego z aromatem bekonu.

S04E07

Światła, kamera, popcorn

29.10. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Światła, kamera, popcorn

Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się również, jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce.

S04E08

Tofu na nowo

30.10. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Tofu na nowo

Kulisy produkcji trójczekoladowego sernika i chrupiących frytek ze słodkich ziemniaków. Ponadto historia wypieku krakersów w kształcie różnych zwierzątek. Na koniec tofu w nowym wydaniu. Z dania bez wyrazu stanie się słodko-pikantnym rarytasem.

S04E09

Wymarzone naleśniki

30.10. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Wymarzone naleśniki

Wizyta w fabryce, która codziennie produkuje aż 70 milionów wyśmienitych czekoladek. W programie także kulisy powstawania crepini, które stanowią połączenie francuskich naleśników z blinami.

S04E10

Gra w zielone

31.10. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Gra w zielone

Tym razem wszystko o produkcji pakowanych naleśników i chipsów warzywnych.

S04E11

Góra smakołyków

31.10. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Góra smakołyków

Proces przetwarzania składników w produkt spożywczy jest fascynujący. Tym razem widzowie przekonają się, jak powstają sosy do makaronu i ciastka z masłem orzechowym.

S04E12

Wszystkie warstwy tajemnicy

1.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Wszystkie warstwy tajemnicy

Reporterzy odwiedzają nowoczesną fabrykę, w której produkuje się 1,5 miliarda czekoladowych trufli rocznie. Pokazują, jak powstają bezglutenowe muffiny. Zdradzają tajemnicę chrupek serowych.

S04E13

Znikające ciastka

1.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Znikające ciastka

Widzowie zobaczą, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. Tym razem prześledzą proces powstawania słodkiej herbaty czai, kokosów i kakao.

S04E14

Słodkie świnki

2.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Słodkie świnki

Co 12 godzin produkowane są blisko 82 tysiące litrów lodów z czekoladą oraz ciasteczkami. Zobaczymy jak to wygląda. W programie również o produkcji czekoladek Truffle Pig w kształcie świnek.

S04E15

Naindyczone tofu

2.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Naindyczone tofu

Indyk z tofu to wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. W programie też historia przyjaciół, którzy stworzyli zdrowe batony. Ponadto wizyta w fabryce produkującej znany napój dla dzieci.

Available in 2 days
S04E16

Śniadaniowa uczta

5.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Śniadaniowa uczta

Widzowie prześledzą proces powstawania różnych produktów spożywczy takich jak chrupiące batony i ciasto Red Velvet.

Available in 2 days
S04E17

Impreza z pieprzykiem

5.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Impreza z pieprzykiem

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają ostra kawa z Montrealu i prażone orzechy.

Available in 3 days
S04E19

Argentyńska miłość

6.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Argentyńska miłość

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji pikantnego sosu argentyńskiego i błyskawicznego pad thai.

Available in 4 days
S04E20

Skok w sok

7.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Skok w sok

Wizyta w miejscach, w których powstają ulubione przysmaki. W odcinku wszystko o pizzy "zrób to sam" i świeżym soku pomarańczowym.

About show

English, Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.