Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E01 - Zapach kawy

12.11. 04:30
National Geographic
30 minuta

Widzowie przekonają się, jak powstają cukierki ciągutki, mielona kawa i sos koktajlowy.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S03E01

Zapach kawy

31.10. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zapach kawy

Widzowie przekonają się, jak powstają cukierki ciągutki, mielona kawa i sos koktajlowy.

S03E02

Słodkości dla potomności

1.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodkości dla potomności

Widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W wydaniu o bakławach, drażetkach Candy Buttons, serze feta i jedzeniu dla dzieci.

S03E03

Czas na herbatkę!

1.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Czas na herbatkę!

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti.

S03E04

Owocowa fala

1.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Owocowa fala

Widzowie zobaczą, jak powstają popularne cukierki w kształcie miniaturowych owoców. Poznają tajniki masowej produkcji czipsów ziemniaczanych oraz prześledzą proces wytwarzania rosołu w puszkach.

S03E05

Pyszności albo psikus I

1.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszności albo psikus I

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.

S03E06

Pyszności albo psikus II

4.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

S03E09

Pomarańcza z czekolady

4.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

Dostupno za 5 sati
S03E10

Słona słodycz

5.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

Dostupno za 6 sati
S03E11

Fantastyczne smaki

5.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

Dostupno za 6 sati
S03E12

Pikle kontra słodycze

5.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

Dostupno za 7 sati
S03E13

Zakręcone smaki

5.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

Dostupno za 1 dan
S03E14

Malinowy raj

6.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

Dostupno za 1 dan
S03E15

Zakręcone frytki

6.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

Dostupno za 1 dan
S03E16

Jak rybka w maśle

6.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

S03E17

Burger idealny

2.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

S03E18

Japońskie smaczki

2.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

S03E19

Co za kęs!

2.11. 13:00, Nat Geo People, 30 minuta

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

S03E20

Czekoladowe kamyki

2.11. 13:30, Nat Geo People, 30 minuta

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Dostupno za 2 dana
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

7.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

Dostupno za 3 dana
S03E22

Wycieczka do Dijon

8.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Wycieczka do Dijon

Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.

Dostupno za 3 dana
S03E23

Puszka pełna orzeźwienia

8.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Puszka pełna orzeźwienia

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.