Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E26 - Pikantna przyjemność

12.11. 04:00
National Geographic
30 minutes

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

More information
Available in 16 hours
S01E18

Gotowi na galaretkę

6.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

Available in 1 day
S01E21

Orzech do zgryzienia

7.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Orzech do zgryzienia

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

Available in 2 days
S01E22

Skuś się na miso

8.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Skuś się na miso

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

Available in 2 days
S01E23

Marynaty i inne sztuczki

8.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Marynaty i inne sztuczki

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

Available in 3 days
S01E24

Pomidorowa pasja

9.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

Available in 3 days
S01E25

Szarlotki i babeczki

9.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

Available in 6 days
S01E26

Pikantna przyjemność

12.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

About show

English, Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.