Fabryki smaku
S01E26 - Pikantna przyjemność
Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.
More informationEpisodes
Gotowi na galaretkę
Gotowi na galaretkę
Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.
Orzech do zgryzienia
Orzech do zgryzienia
Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.
Skuś się na miso
Skuś się na miso
W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.
Marynaty i inne sztuczki
Marynaty i inne sztuczki
Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.
Pomidorowa pasja
Pomidorowa pasja
Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.
Szarlotki i babeczki
Szarlotki i babeczki
Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.
Pikantna przyjemność
Pikantna przyjemność
Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.
About show
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.