Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E06 - Pyszności albo psikus II

15.11. 04:00
National Geographic
30 minut

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

Więcej informacji
S01E24

Pomidorowa pasja

19.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

S01E25

Szarlotki i babeczki

19.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

S01E26

Pikantna przyjemność

19.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Podobne audycje

Smerfy 2
Fakty po południu / 24.11.2024, 16:00
Hity polskiego kabaretu / 24.11.2024, 17:20

O audycji

Angielski, Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.