Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E08 - Lody i śnieżki

16.11. 04:00
National Geographic
30 minutes

Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.

More information
S03E06

Pyszności albo psikus II

15.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

S03E07

Smakowita kruchość

15.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Smakowita kruchość

Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.

S03E08

Lody i śnieżki

16.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Lody i śnieżki

Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.

S03E09

Pomarańcza z czekolady

16.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

S03E10

Słona słodycz

19.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

S03E11

Fantastyczne smaki

19.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

S03E12

Pikle kontra słodycze

20.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

S03E13

Zakręcone smaki

20.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

S03E14

Malinowy raj

21.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

S03E15

Zakręcone frytki

21.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

Available in 6 hours
S03E16

Jak rybka w maśle

22.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

Available in 7 hours
S03E17

Burger idealny

22.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

Available in 1 day
S03E18

Japońskie smaczki

23.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

Available in 1 day
S03E19

Co za kęs!

23.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Available in 4 days
S03E20

Czekoladowe kamyki

26.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Available in 4 days
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

26.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

Available in 5 days
S03E22

Wycieczka do Dijon

27.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Wycieczka do Dijon

Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.

Available in 5 days
S03E23

Puszka pełna orzeźwienia

27.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Puszka pełna orzeźwienia

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.

Available in 6 days
S03E24

Powrót do dawnych lat

28.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Powrót do dawnych lat

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

Available in 6 days
S03E25

Śniadanie to podstawa

28.11. 04:30, National Geographic, 30 minutes

Śniadanie to podstawa

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

Available in 7 days
S03E26

Królowa makaronów

29.11. 04:00, National Geographic, 30 minutes

Królowa makaronów

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Similar shows

Fakty po południu / 21.11.2024, 16:00

About show

English, Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.