Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E09 - Pomarańcza z czekolady

16.11. 04:30
National Geographic
30 minuta

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S03E06

Pyszności albo psikus II

15.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

S03E07

Smakowita kruchość

15.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Smakowita kruchość

Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.

S03E08

Lody i śnieżki

16.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Lody i śnieżki

Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.

S03E09

Pomarańcza z czekolady

16.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

S03E10

Słona słodycz

19.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

S03E11

Fantastyczne smaki

19.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

S03E12

Pikle kontra słodycze

20.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

S03E13

Zakręcone smaki

20.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

S03E14

Malinowy raj

21.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

S03E15

Zakręcone frytki

21.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

Dostupno za 5 sati
S03E16

Jak rybka w maśle

22.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

Dostupno za 5 sati
S03E17

Burger idealny

22.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

Dostupno za 1 dan
S03E18

Japońskie smaczki

23.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

Dostupno za 1 dan
S03E19

Co za kęs!

23.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Dostupno za 4 dana
S03E20

Czekoladowe kamyki

26.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Dostupno za 4 dana
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

26.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

Dostupno za 5 dana
S03E22

Wycieczka do Dijon

27.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Wycieczka do Dijon

Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.

Dostupno za 5 dana
S03E23

Puszka pełna orzeźwienia

27.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Puszka pełna orzeźwienia

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.

Dostupno za 6 dana
S03E24

Powrót do dawnych lat

28.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Powrót do dawnych lat

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

Dostupno za 6 dana
S03E25

Śniadanie to podstawa

28.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Śniadanie to podstawa

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

Dostupno za 7 dana
S03E26

Królowa makaronów

29.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Królowa makaronów

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Slične emisije

Fakty po południu / 21.11.2024, 16:00

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.