Fabryki smaku
S03E20 - Czekoladowe kamyki
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.
Więcej informacjiOdcinki
Pyszności albo psikus I
Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.
Pyszności albo psikus II
Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.
Fantastyczne smaki
Fantastyczne smaki
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.
Pikle kontra słodycze
Pikle kontra słodycze
Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.
Zakręcone smaki
Zakręcone smaki
Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.
Malinowy raj
Malinowy raj
Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.
Zakręcone frytki
Zakręcone frytki
Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.
Jak rybka w maśle
Jak rybka w maśle
Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.
Burger idealny
Burger idealny
Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.
Japońskie smaczki
Japońskie smaczki
Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.
Co za kęs!
Co za kęs!
Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.
Czekoladowe kamyki
Czekoladowe kamyki
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.
Podwójne uderzenie czekolady
Podwójne uderzenie czekolady
Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.
O audycji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.