Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E20 - Czekoladowe kamyki

26.11. 04:00
National Geographic
30 minut

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S01E18

Gotowi na galaretkę

15.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

Dostępne za 4 godziny
S01E24

Pomidorowa pasja

19.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

Dostępne za 4 godziny
S01E25

Szarlotki i babeczki

19.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

Dostępne za 5 godzin
S01E26

Pikantna przyjemność

19.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

O audycji

Angielski, Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.