Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E25 - Śniadanie to podstawa

28.11. 04:30
National Geographic
30 minut

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S01E18

Gotowi na galaretkę

15.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

S01E24

Pomidorowa pasja

19.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

S01E25

Szarlotki i babeczki

19.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

S01E26

Pikantna przyjemność

19.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Podobne audycje

Fakty po południu / 21.11.2024, 16:00

O audycji

Angielski, Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.