Okrasa łamie przepisy / 01.11.2024, 11:35
Okrasa łamie przepisy (Grzybobranie w Borach Tucholskich)
Każdy program jest dedykowany regionalnej lub historycznej specjalności. Żeby je odnaleźć wyruszamy na kulinarne wyprawy do wybranych zakątków Polski. Każdy odcinek zaczyna się od przedstawienia „bohatera” - czasem jest to lokalny wyrób, czasem całe danie. Karol Okrasa pokazuje sposób wytworzenia oraz walory smakowe i zdrowotne produktu. Przy okazji zaprezentowane zostaną region i miejscowość. Gościem programu jest zwykle uznana gospodyni, wytwórca miejscowego przysmaku. Rozmawiając o miejscowej kuchni Karol i jego gość przyrządzają pierwszą potrawę, czyli coś prostego i szybkiego. Łatwy w wykonaniu przepis będzie miał szansę trafić na stałe do kulinarnego zestawu każdej gospodyni domowej.
Więcej informacjiO audycji
Każdy program jest dedykowany regionalnej lub historycznej specjalności. Żeby je odnaleźć wyruszamy na kulinarne wyprawy do wybranych zakątków Polski. Każdy odcinek zaczyna się od przedstawienia „bohatera” - czasem jest to lokalny wyrób, czasem całe danie. Karol Okrasa pokazuje sposób wytworzenia oraz walory smakowe i zdrowotne produktu. Przy okazji zaprezentowane zostaną region i miejscowość. Gościem programu jest zwykle uznana gospodyni, wytwórca miejscowego przysmaku. Rozmawiając o miejscowej kuchni Karol i jego gość przyrządzają pierwszą potrawę, czyli coś prostego i szybkiego. Łatwy w wykonaniu przepis będzie miał szansę trafić na stałe do kulinarnego zestawu każdej gospodyni domowej.