Restauracje na krańcu świata

Restauracje na krańcu świata

S01E03 - Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)

20.11. 09:00
Nat Geo People
60 minut

Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię

Odcinki

Sezon 1
S01E01

Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)

18.11. 09:00, Nat Geo People, 60 minut

Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)

W lesie mglistym w Panamie działa restauracja Hacienda Mamecillo. Kristen Kish pozna kulisy funkcjonowania tego biznesu i sama postara się pozyskać produkty niezbędne w kuchni, w tym rukiew wodną.

S01E02

Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)

19.11. 09:00, Nat Geo People, 60 minut

Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)

Kristen Kish poznaje Carolynn, szefową kuchni w restauracji na wyspie North Haven. Chcą zaproponować gościom dania, które łączą lokalne tradycje z wyrazistymi smakami amerykańskiego Południa.

S01E03

Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)

20.11. 09:00, Nat Geo People, 60 minut

Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)

Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.

S01E04

Brazylijska uczta

21.11. 09:00, Nat Geo People, 60 minut

Brazylijska uczta

W Brazylii Kristen Kish pozna Giselę, która prowadzi światowej klasy restaurację Sem Pressa na pokładzie statku. Szefowa kuchni przy użyciu lokalnych składników tworzy niecodzienne dania.

O audycji

Polski

Razem z Kristen Kish odwiedzamy najodleglejsze zakątki Ziemi, by zobaczyć, jak powstają niezwykłe dania w restauracjach na krańcu świata.