Zabójcze potrawy

Zabójcze potrawy

S01E03 - Kambodża

30.7. 22:00
ZOOM TV
60 minut

Kambodża słynie z gościnności. W latach 80. XX w. państwo nawiedził wielki głód. Jego mieszkańcy wyznają podobną do Laotańczyków zasadę, która mówi, że jeśli coś żyje i się rusza, można to zjeść.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię

Odcinki

Sezon 1
S01E01

Laos

22.7. 22:00, ZOOM TV, 60 minut

Laos

Prowadzący zgłębia główne założenie kuchni laotańskiej: wszystko, co zawiera białko i witaminy nadaje się do jedzenia. Próbuje skolopendry, robaków bambusowych i kokosowych, nietoperza i larw mrówek.

S01E02

Wietnam

23.7. 22:00, ZOOM TV, 60 minut

Wietnam

W Wietnamie prowadzący udaje się do restauracji serwującej dania z kobry. Próbuje puddingu z surowej wieprzowej krwi, a także gotowanej ropuchy. Przybliża wierzenia związane azjatycką kuchnią.

Dostępne za 6 dni
S01E03

Kambodża

30.7. 22:00, ZOOM TV, 60 minut

Kambodża

Kambodża słynie z gościnności. W latach 80. XX w. państwo nawiedził wielki głód. Jego mieszkańcy wyznają podobną do Laotańczyków zasadę, która mówi, że jeśli coś żyje i się rusza, można to zjeść.

Podobne audycje

Zabójcze tornado
Katastrofy w przestworzach (S1E161): Zabójcze zniżanie

O audycji

Polski Polski

Antropolog i podróżnik Jarek Nowak przybliża widzom egzotyczne obyczaje kulinarne, ucząc tolerancji dla różnorodności kulturowej świata. W Laosie bierze udział w uroczystym pochodzie mnichów, doświadczając w ten sposób jednego z najważniejszych rytuałów dla miejscowej społeczności.